13 maja 2017 r. w Centrum Edukacji Ekologicznej w Stobiernej mieliśmy ogromna przyjemność gościć młodych pasjonatów zdrowej kuchni i zdrowego odżywiania oraz ich rodziców. Warsztaty zorganizowane w ramach projektu „SMACZNIE ,ZDROWO, SEZONOWO – Z babcinego przepiśnika odkrywa slow food” prowadziła Pani Karolina Drobot – dietetyk z Poradni Dietetycznej SIŁA ZDROWIA. W trakcie zajęć można było porozmawiać o zasadach zdrowego odżywiania, odpowiedniej diecie oraz wykonać pomiary wagi, poziomu tkanki tłuszczowej, mięśniowej, nawodnienia. Warsztaty pokazały, że zdrowe zamienniki słodyczy są bardzo smaczne, własnoręcznie przygotowane soki smakują najlepiej nawet jak są zielone , nasza „nutella” jest lepsza niż ze sklepu a jabłka pieczone w ognisku przebijają smakiem batoniki.
Na zakończenie warsztatów zabawy i animacje dla dzieci poprowadziła Pani Ania Kuciemba.
Kolejne warsztaty odbędą się 3 czerwca.