Previous
Next
Previous
Next

Umowa na rozbudowę ZS w Brzeźnicy o żłobek podpisana

15 listopada 2016 r. w Urzędzie Gminy Dębica miało miejsce uroczyste podpisanie umowy między Gminą Dębica a zwycięzcą przetargu na inwestycję pod nazwą „Rozbudowa budynku Zespołu Szkół w Brzeźnicy o żłobek z zapleczem towarzyszącym”. Do przetargu zgłosiło się 6 oferentów. Najkorzystniejszą ofertę złożyła firma Usługi Budowlano-transportowe „ANKO” Stanisław Onak Barbara Stanaszek Spółka Jawna ul. Tuchowska 25A, 33-100 Tarnów. Firma, która wykonywała inwestycje w naszej okolicy takie jak: rewitalizacja obszaru Rynku w Pilźnie wraz z otoczeniem, czy też Budowa gimnazjum z salą gimnastyczną w Pilźnie – etap III.


Planowana inwestycja będzie polegała na rozbudowie zespołu szkół o część przeznaczoną na żłobek z gabinetami medycyny szkolnej oraz łącznikiem komunikacyjnym. Ponadto planuje się: budowę powierzchni utwardzonych, pochylnię, miejsca postojowe, budowę zjazdu z drogi publicznej gminnej.
Łączny koszt inwestycji to 1 952 603,17 zł. Gmina Dębica 29 sierpnia 2016 r. otrzymała informację, że zadanie zostało pozytywnie oceniono i otrzymało dofinansowanie z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego w ramach osi priorytetowej VI Spójność przestrzenna i społeczna, działania 6.2 Infrastruktura ochrony zdrowia i pomocy społecznej, poddziałania 6.2.2 Infrastruktura pomocy społecznej. Kwota dofinansowania stanowi 55,1 % kosztów kwalifikowanych co stanowi około 850 000 zł, pozostała część pochodzić będzie z budżetu Gminy Dębica.

Powierzchni zabudowy – 679,67 m2
Powierzchnia użytkowa – 587,17 m2

Strefa wejściowa do żłobka będzie znajdować się od strony północno-wschodniej, natomiast strefa wejściowa do gabinetów medycyny szkolnej od strony południowo wschodniej. Komunikację zapewnią korytarze dostosowane gabarytami do ilości osób przebywających w obiekcie przy których przewidziano toalety dla pracowników, dzieci oraz rodziców. Żłobek podzielono na dwie części. Część edukacyjną, w której znajdować się będą sale oraz część zaplecza z kuchnią i pomieszczeniami pomocniczymi. W budynku znajdować będą się dwie sale dla dwóch oddziałów. Przy każdym oddziale znajdować się będzie toaleta przystosowana do użytkowania przez dzieci w wieku 1-3 lat oraz schowek z leżakownią. Sale posiadać będą dostęp z komunikacji ogólnej a także wyjścia ewakuacyjne bezpośrednio na zewnątrz. Część zaplecza składać się będzie z kuchni wyposażonej w kuchnie gazową oraz niezbędne pomieszczenia pomocnicze oraz zmywalnię. Projekt uwzględnia również toaletę dla osób niepełnosprawnych. Prace budowlane zgodnie z umową mają zakończyć się w lutym 2018 r, z kolei pozwolenie na użytkowanie pod koniec pierwszego półrocza 2018 r.

Podziel się z innymi

Shares

Więcej informacji...

My i nasi partnerzy uzyskujemy dostęp i przechowujemy informacje na urządzeniu oraz przetwarzamy dane osobowe, takie jak unikalne identyfikatory i standardowe informacje wysyłane przez urządzenie czy dane przeglądania w celu wyboru oraz tworzenia profilu spersonalizowanych treści i reklam, pomiaru wydajności treści i reklam, a także rozwijania i ulepszania produktów. Za zgodą użytkownika my i nasi partnerzy możemy korzystać z precyzyjnych danych geolokalizacyjnych oraz identyfikację poprzez skanowanie urządzeń.

Kliknięcie w przycisk poniżej pozwala na wyrażenie zgody na przetwarzanie danych przez nas i naszych partnerów, zgodnie z opisem powyżej. Możesz również uzyskać dostęp do bardziej szczegółowych informacji i zmienić swoje preferencje zanim wyrazisz zgodę lub odmówisz jej wyrażenia. Niektóre rodzaje przetwarzania danych nie wymagają zgody użytkownika, ale masz prawo sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu. Preferencje nie będą miały zastosowania do innych witryn posiadających zgodę globalną lub serwisową.