Od pierwszego września 2023 roku na kulinarnej mapie Dębicy pojawi się nowy, czynny całą dobę obiekt. To Karczma Staropolska gdzie w stylowych wnętrzach będzie można zjeść wyśmienitą Golonkę po Myśliwsku, tatara czy śledzia po japońsku.
– Jest to kolejna inwestycja naszej firmy po uruchomieniu Restauracji Gruzińskiej przy ulicy Konarskiego, która cieszy się coraz większym uznaniem osób ceniącym dobry smak – mówi Bogusław Filipek z Firmy Catering Staff.
Karczma Staropolska oprócz pierogów czy zup będzie serwować dania z tradycyjnej kuchni polskiej.
– Współpracujemy z dębicką firmą Kanwil zajmującą się przetwórstwem i sprzedażą dziczyzny, która będzie królować w Karczmie – dodaje Bogusław Filipek. Już dziś zapraszam na Golonkę po Myśliwsku czy tatara.
Wnętrze Staropolskiej wykonane jest z surowego drzewa, co nadaje jej niepowtarzalny klimat zbliżony do dawnych polskich karczm. Grube, szlifowane sosnowe deski pokrywają ściany, w kilku miejscach solidne, drewniane pnie są elementami ścian. Gustowne wyposażenie z lawendowymi akcentami dopełnia wrażenia.
Ciekawym elementem Karczmy jest automat do przyrządzania drinków. Do wyboru są różne smaki, mogą być z alkoholem lub bez. Klient sam decyduje jakie składniki znajdą się w napoju. Płatność dokonuje się kartą.
Karczma Staropolska rozpocznie swoją działalność od 1 września 2023 roku. Znajduje się na ul. Metalowców 25 w Dębicy. Będzie czynna siedem dni w tygodniu przez 24 godziny na dobę.
materiał Partnera