Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Bezglutenowy baton Frupp banan, marakuja+marchew 12g

FRUPP_maracuja(1)Jest to pierwszy, dostępny na rynku batonik otrzymany z liofilizowanych owoców, będący bogatym źródłem błonnika (aż 6%), witamin i antyoksydantów. Stanowi on pyszną alternatywę dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek.
Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 250 g świeżych owoców z wykorzystaniem techniki suszenia sublimacyjnego (liofilizacji) charakteryzującego się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych owoców.
Marakuja jest bogatym źródłem wapnia, żelaza, karotenów, niacyny oraz witaminy, jej spożywanie dodaje energii i wspomaga działanie układu nerwowego. Banan natomiast, zawiera wszystkie najważniejsze witaminy – A, C, E, K oraz z grupy B. Stanowi cenne źródło potasu, błonnika oraz składników mineralnych – magnezu, fosforu i wapnia. Marchewka jest szczególnie polecana osobom starszym, ze względu na to, że zawiera karoten, który oczyszcza naczynia krwionośne, reguluje pracę żołądka, utrzymuje w zdrowiu wątrobę, a także wyostrza wzrok. Ponadto, posiada ona witaminy z grupy B, PP, KK, wapń, potas, żelazo, miedź, fosfor i jod, dzięki którym marchewka poprawia naszą urodę – skóra jest jędrna, gładka i na długo zachowuje młodość.
Produkt nie zawiera glutenu, tłuszczu i soli.
Składniki:
Banan (28%), zagęszczony sok owocowy (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, przecier z marchwi (10%), zagęszczony sok z marakui (5%), substancja żelująca: pektyny, sok w proszku z marakui (0,3%) (maltodekstryna, zagęszczony sok z marakui).
Sposób przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g) produktu:

Wartość energetyczna w 10g produktu: 37 kcal / 158 kJ
Tłuszcz, w tym: 0 g
– kwasy nasycone 0 g
Węglowodany, w tym: 8,5 g
– cukry 8 g
Błonnik 0,8 g
Białko 0,3 g
Sól 0 g

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe, ze względu na obecność tych alergenów na terenie zakładu produkcyjnego.

Podziel się z innymi

Shares
Previous slide
Next slide

Więcej informacji...

My i nasi partnerzy uzyskujemy dostęp i przechowujemy informacje na urządzeniu oraz przetwarzamy dane osobowe, takie jak unikalne identyfikatory i standardowe informacje wysyłane przez urządzenie czy dane przeglądania w celu wyboru oraz tworzenia profilu spersonalizowanych treści i reklam, pomiaru wydajności treści i reklam, a także rozwijania i ulepszania produktów. Za zgodą użytkownika my i nasi partnerzy możemy korzystać z precyzyjnych danych geolokalizacyjnych oraz identyfikację poprzez skanowanie urządzeń.

Kliknięcie w przycisk poniżej pozwala na wyrażenie zgody na przetwarzanie danych przez nas i naszych partnerów, zgodnie z opisem powyżej. Możesz również uzyskać dostęp do bardziej szczegółowych informacji i zmienić swoje preferencje zanim wyrazisz zgodę lub odmówisz jej wyrażenia. Niektóre rodzaje przetwarzania danych nie wymagają zgody użytkownika, ale masz prawo sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu. Preferencje nie będą miały zastosowania do innych witryn posiadających zgodę globalną lub serwisową.