11 marca w Domu Kultury w Nagawczynie odbyły się warsztaty kulinarne dla KGW Nagawczyna – Lokalny „think tank” w ramach projektu pt.”Mix and stir! Realizacja kompetencji podnoszących jakość życia za pomocą nowych narzędzi edukacyjnych w ramach programu Erasmus+
Wspólnie pod okiem znanego kucharza Piotra Bassara członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Nagawczynie wraz z zaprzyjaźnionymi sympatykami Koła przygotowały dania według stuletnich przepisów kuchni staropolskiej m.in. Małaje z serem, Pasztet postny z jaj z grzybami i paluszkami krabowymi oraz Kotlety wieprzowe z sosem chrzanowym.
Była to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, podniesienia umiejętności kulinarnych oraz integracji. Na koniec warsztatów odbyła się degustacja przygotowanych potraw, która była najsympatyczniejszym punktem spotkania. Wszystkie potrawy były pyszne! Dziękujemy Piotrowi Bassara za poświęcony czas i podzielenie się swymi umiejętnościami kulinarnymi.
Czekamy na kolejne spotkania
Źródło: Gmina Dębica